Tibetanen

Algemeen

De Tibetaanse Mastiff is één van oudste hondenrassen. Ze beschermden vroeger de dorpen hoog in de bergen van Tibet.

 

Uiterlijk

De Tibetaanse Mastiff is een grote krachtige hond. De kleuren waarin ze voorkomen zijn: Black, Rood (goud), Blue, Blue and Tan en Black and Ten. Een kleine witte vlek op de bost en op de voeten is toegestaan. Ze hebben onder en bovenvacht, daardoor kunnen ze erg goed tegen de kou. De teven hebben een schofthoogte van ongeveer 61cm. De reuen ongeveer 66cm. Ze wegen tussen de 45 en 70kg. Ze verharen alleen in het voorjaar en hun vacht ruikt bijna niet. Een teef is volwassen rond hun derde jaar. Een reu met ongeveer 4 jaar.

 

Karakter

Een Tibetaanse Mastiff is een hele lieve en rustige hond. Buiten zijn vinden ze heerlijk en daar zijn ze ook speelser. Ze kunnen goed met kinderen, honden en andere huisdieren. Ze zijn ook erg gek op hun baasje en zijn graag waar het baasje ook is, een echte gezinshond dus!!!

Ze gehoorzamen wel, maar op hun tijd. Ook zijn ze behoorlijk eigenwijs en hebben een sterke eigen wil.

 

Een Tibetaanse Mastiff is laat volwassen, dus er moet lang doorgegaan worden met het socialiseren van een Tibetaan. Neem ze zoveel mogelijk overal mee naar toe en laat ze daardoor zoveel mogelijk met alles kennis maken. Zo rond een jaar krijgen ze nog een lastige periode, dan proberen ze je uit hoever ze kunnen gaan. Je moet ze zacht aanpakken, maar wel heel goed laten weten dat jij de roedelleider bent.

 

Kortom:

 

EEN TIBETAANSE MASTIFF IS EEN HOND

OM VAN TE HOUDEN!!!!!!!!

 

 

 

Zomaar wat foto's: